Kings of Convenience

image69
Kings of Convenience spelade på sagateatern igår. De var bra! Bra på snacka också, jag brukar inte gilla norska språket så mycket som svenskar i allmänhet gör men jag kunde inte låta bli att tycka att det lät roligt när jag hörde dem prata. Inte heller kunde jag låta bli att le åt Erlend Øye när han dansade runt till "i'd rather dance with you". Innan Kings of Convenience spelade en kille som hette Robert nånting, han var också bra, väldigt lugn musik, Sofia tyckte han lät som Timo Räisänen, vilket hon hade helt rätt i. Efteråt gick vi på efterfesten på news, det var kul, jag är dock trött idag.


Middagen

image68

Pappa var hemma med Saga idag och lagade därför middagen. Det var god pannkaka, mamma bad om ursäkt och sa att hon skulle lämna bordet, pappa sa att det var ju bra att hon inte skulle ta med sig bordet och skrattade åt sitt eget skämt, jag skrattade också, lite åt skämtet, mest åt honom.

Saga kom in till mitt rum för en stund sedan, då sa jag att hon skulle få höra en låt med doktor kosmos, hon sa jag vill inte höra dem. Jag sa att hon kanske skulle gilla dem, hon sa att hon inte ville gilla dem, jag frågade varför och anledningen var följande "meh, man kan ju inte heta doktor kosmos".

hej uppsala

hejdå umeå, orkar inte vara här den här helgen också. Ni får ha det så bra, jag ser fram emot en lång bussresa med en fet godispåse.

Al Fakir släkten

De är överallt! Jag ser på vingar av glas och kunde inte låta bli att googla, salem al fakirs syster är med i den. Det var som allt, kuriosa, eller vad det kallas.

Min nya favoritdag

Kings of convenience kommer till Umeå på tisdag, jag blev glad men inte i närheten så glad som Sofia blev, då blev jag gladare när hon var så glad! Vi ska gå och se dem. Minst två veckor framöver kommer tisdag att vara min favoritdag. Nästa tisdag är kings of convenience och tisdagen därpå är det fettisdag som jag har väntat på i ett år, äntligen!

Idag bakade jag en kladdkaka, grattis min spanska grupp! Vi är lite tyska steg 5 wannabes och har infört fika på lektionen på onsdagseftermiddagen. Imorgon är det min tur.

Efter jag hade bakat kladdkakan for jag till simhallen för att deltaga i fyspower, vilket för övrigt var fruktansvärt jobbigt. Efter som min enda kompis som brukade vara där ofta har övergett sävar för iksu (känn dig träffad lotta!) så känner jag ingen där. På grund av detta bestämde jag mig för att göra ett ärligt försök att verka trevlig. Jag försökte le lite nu och då och se allmänt vänlig ut, ibland hejjade jag de jag kände igen, fick dock ingen vidare respons. Min plan är att nästa gång le åt alla med alla tänder och tydligt säga hej till alla jag möter eller har chansen att hejja, risken blir att folk tycker att jag bara är obehaglig, vi får se.

måndag måndag måndag måndag

Måndag, igen. Jag gick upp en timme och en kvart före bussen gick för att hinna allting, jag hann läsa halva tidningen och for till skolan utan matkort. Första timmen hade vi musik och spelade blues, eller alla spelade blues förrutom jag, enligt musikläraren spelade jag mer reggae, men men, reggae är inte dåligt heller, även om det inte var tanken. Efter musiken gick jag till körskolan för att plugga teori, när jag öppnade boken var matkortet där! Jag skulle få äta lunch! det lönar sig att vara duktig. Efter lunchen hade vi först kunskapens vilkor och sedan engelska, på engelskan redovisade jag, det gick bajs, jag brukar aldrig bli nervös, inte så mycket, jag fick total blackout och skakade, sjukt obehagligt. Jag fick lov att säga att jag inte kunde redovisa men då fick jag svara på frågor istället, vilket var bättre i och för sig, helst ville jag därifrån. Tyskan finns inget att säga om.

Efter skolan gick jag och köpte en kalender, igen, när jag skrev på kvittot blev jag chockad över hur snyggt jag själv skrev. För att fördriva lite tid gick jag genom mvg innan jag åkte hem med pappa, där var det en kille som stod och spelade guitarhero han stajlade jättemycket och hade värsta publiken inifrån akademi bokhandeln och de som satt ovanför och fikade, väldigt underhållande, han var inte riktigt som andra.

Ofta när jag är ute och går ensam och möter människor får jag en känsla av att de ska rycka tag i mig eller slå till mig men det brukar de aldrig göra. Idag mötte jag en man på en cykel, jag fick en väldigt stark känsla av att han skulle göra något oväntat, fast det var inte så allvarligt, han sa något som jag inte hörde och cyklade sedan vidare.

Efter middagen gick jag till biblioteket i sävar, det var länge sedan jag var där och jag tänkte att det är illa att man inte uppskattar biblioteken mer än man gör, man får låna böcker gratis! hur bra som helst, samma sak med museumen, man tar allt för givet. Från och med idag ska jag för alltid vara tacksam.


Plogbilar

Vad är det med plogningsbilarna? Den senaste veckan när jag har varit på promenad har jagimage67 mött en plogbil minst en gång per dag, ungefär hälften av dem insisterar på att köra i full fart rakt mot mig, resten skrämmer mig bara. I början sprang jag upp på snöhögarna, i ren skräck av att de skulle köra på mig. Idag när jag var ute och gick tog jag vägen mot gunnismark, där det för övrigt aldrig går någon, bara bilar far där. Kanske just därför vågade en enorm plogbil köra i fullfart rakt mot mig, igen, jag insåg att han aldrig skulle se mig och fick panik, även då tänkte jag hoppa upp i snödrivan (och ta risken att hamna i plogen med snöhögen) men kom precis i tid på den geniala idén att springa över på andra sidan vägen. Nu känns det bra för nu vet jag vad jag ska göra nästa gång jag möter en plogbil/traktor.

Användarnamn

Jag verkligen hatar användar namn, jag tänkte att idag skulle jag en gång för alla registrera mig på last.fm men då behöver man ett användarnamn, gah! Detta är också enda anledningen till att jag gillar facebook, där behöver man inget användarnamn utan har bara sitt eget namn. På grund av att jag inte har bättre fantasi vädjar jag till alla, ge mig ett användarnamn!

Ellenar

Jag vill bara börja med att säga att en ellen borde byta namn! och till den ellen som jag har räknat ut är johnson vill jag säga att du har visst varit med på bloggen förrut! men men, glömska förlåtes, jag vet hur det är. En till uppmaning också, drick inte för mycket vin i helgen ellen!

16 januari

Idag var onsdag, en mestadels bra dag. Jag var i skolan, där pratade jag med ellen om kyrkoskatten vilket låter som ett ganska intelligent samtal, vi kom in på att om man ska ha kyrkoskatt kanske man borde ha synagogaskatt också, till exempel, så det är rättvist. Efter en stund visade det sig att ingen av oss riktigt var säker på vad det var för religion som hade synagogor, snopet när man har suttit där och försökt låta smart.

Efter middagen spelade jag gitarr när linn satt och skrev upp recept, när jag spelade american pie blev jag less, och sa, nu blir det ingen mer vers, jag menade att det var lite synd, linn sa tack. Blev en aning förolämpad.

Jag gick på en promenad själv i mörkret och regnet runt 9, när jag kom till skolan tyckte jag att jag såg massa skumheter och hörde ljud, sedan såg jag något som såg ut som en trädgårdstomte men det var bara ett rödvitt band. Efter det gick jag direkt hem, det finns nämnligen nästan inget som skrämmer mig så mycket som trädgårdstomtar, jag tål dom bara inte.

När jag kom hem höll linn och emelie på att sjunga singstar, jag sjöng också mot emelie hon är grym, hon kan verkligen verkligen sjunga, det kan inte jag, jag kan bara sjunga på låssas men jag brukar vinna i singstar. Då är det extra surt när man förlorar, tack och lov kan jag ta en förlust eller två.

Flyg

Min pappa ska flyga till östersund, jag tror inte ens att det kostade tvåhundra kronor, är inte det ganska sjukt?! Jag tycker man ska höja priserna rejält på alla inrikes flyg, på det sättet skulle man bara flyga om det verkligen verkligen verkligen var nödvändigt.

sommarsommarsommar

Idag är en tråkighetens dag, jag har dock fått en hel del gjort på mitt projektarbete! Det är inte varje dag. Jag längar till sommaren, då är allting liksom bara slut! Man behöver inte göra nånting alls. Wonderful.

Yoga

Eftersom jag nu har ett guldterminskort på simhallen i sävar måste jag gå på allting nån gång och idag var jag på yoga! Det var ganska kul fast det är lugnt, man blir så trött. Jag vet inte riktigt om det är min grej, kanske.

Nu sitter jag och lyssnar på R.E.M., automatic for the people skivan, väldigt bra, har dock till för någon dag sedan trott att den har hetat atomic for the people, vet inte varför.

För övrigt har jag en äcklig genomskinlig spindel som som går på mina väggar och flyger i taket, dessutom har den byggt ett enormt nät, tyvärr har jag inte handlingskraft nog att göra något åt saken.

Ukulelen


 image65

Ukulele

Igår köpte jag en ukulele! Den är grön och jag är lycklig!

idag och imorgon

Nu har jag varit på vattengympa med johanna och tanter och gubbar, det var intressant och jobbigare än jag trodde. Jag hade lite svårt att fatta tekniken, men det var kul i alla fall! När det var slut frågade ledaren om det fanns några önskemål eftersom hon skulle göra ett nytt program typ. Det fanns många förslag, speciellt på musiken, det önskades dansband, 70- och 60-talsmusik. Får se hur det blir med det där.

När jag kom hem slog jag på tvn, där såg jag ingen mindre än brandon från beverly hills! Han såg exakt likadan ut förrutom att han hade hur mycket rynkor som helst, han slog ner nån tjej, sen orkade jag inte se på det mer.

Imorgon har jag tänkt skaffa en ukulele, vet inte om jag kommer lyckas lära mig spela på den men det kan vara värt ett försök, jag har hört rykten om att det ska vara extrapris.

Onsdagkväll

När jag kom hem igår från första dagen på sista terminen i skolan någonsin åt vi jättegod middag! När vi nästan hade ätit klart konstaterade jag och saga att det hade stått en lastbil och blinkat utan för vårat hus i några minuter, pappa bestämde sig för att gå ut. När han kom ut möttes han av mannen från lastbilen som då också hade stigit ut. Inne i huset spekulerades det om lastbilschaufförens nationalitet, jag trodde att han var svensk, vilket jag fick äta upp ganska fort då armar började flyga fram och tillbaka, till höger och vänster och det var ganska uppenbart att det inte talades särskillt mycket svenska eller något annat språk heller för den delen. Chaufförens mobil ringer och han svarar, det var så roligt att se på dem tillsammans för det var så lika, exakt samma kroppsspråk. Efter en stund gick de in i lastbilen och kollade på gpsen lite senare kom pappa tillbaka in till huset och berättade om tysken som skulle till holmsund. Jag tycker att det var ganska bra gjort av dem att komma fram till allt de gjorde ändå, trots att de inte pratade samma språk.


Klockan åtta började grammisgalan på tv, säkert! höll det bästa talet, det är i stort sätt allt jag kan säga om den. Strax efter tio plingar det på dörren och en man stiger in i hallen. Jag gick dit, mannen var i 70-80 års åldern och verkade sakna framtänder. Han skulle till frisören på våran gata (efter klockan tio), jag gjorde mitt bästa, vilket inte är så bra, att förklara vägen, det borde egentligen inte ha varit så komplicerat men det blev det. När jag hade stängt dörren igen fick jag höra från min mor och syster i vardagsrummet att jag hade sagt fel väg. De var dock uppenbarligen för bekväma för att ta sig upp från soffan och berätta det, eller ens ropa ut i hallen att jag hade fel. Engligt dem var anledningen att han lät lite suspekt. Jag har själv många erfarenheter av hur frustrerande det kan vara att få fel direktioner om vägen så jag kan förstå om han var upprörd, därför blev jag rädd att han skulle komma tillbaka och vara arg. Saga, snäll som hon är gick och låste dörren.


Skaffa hund!

Jag har tänkt på en till grej också när jag ändå inte gör nånting bättre.

Alla som vill underlätta saker för mig när jag är ute och går borde skaffa hund. Det är så sjukt svårt att känna igen människor när dom går på kvällen, alla ser likadana ut och då vet man ju inte vilka man måste hejja ifall man känner dom. Så därför tänkte jag att alla kan skaffa hund för det är mycket enklare att känna igen en hund än en människa, eller kombinationen, om man vet att hunden och människan hör ihop. För man vet antagligen vilken hund folk man känner har, det kan dock vara svårt att se skillnad på två hundar som liknar varandra men om man då tror att man känner igen hunden kan man kolla på ägaren och då kanske inte den ser ut att höra ihop med hunden som man trodde att man kände, då behöver man inte hejja och problemet är löst!

Taj Mahal

Idag var jag och åt lunch på taj mahal, det var gott! kaffet var dock lite grumligt. Igår gick jag och johanna och bokade in oss på aqua puls på simhallen på torsdag, med andra ord, vi ska gå på vattengympa. Det känns inte riktigt som min grej men nu när jag ändå har kort så jag kan gå på vad som helst kan jag ju i alla fall prova, skadar aldrig.

Efterlysning

Var det någon som spelade in lynley förra lördan? Jag skulle spela in det men missade det.


Linns frisörbesök

Idag var linn och klippte sig, hon blev snygg. Mamma sa till henne att hennes hår såg så tjockt och fint ut, då sa linn att hon hade hoppats på att få tunnare hår. Jag vet inte ens vad jag ska säga om det.

Victoria Silvstedt

Egentligen har jag inget riktigt relevant att skriva MEN jag kan berätta att jag såg på videokväll hos luuk och där fick jag reda på att victoria silvstedt växte upp i innertavle! det låter orealistiskt jag vet, men jag hörde henne själv säga det på sin amerikansvenska.

Trettondagen

Idag har jag torkat skåpluckor(!!!)



Tänkte att när linn ändå är hemma med sin kamera vore det nästan skadligt om jag inte passade på att låna den och ta några bilder, det här är vad jag åstakom:



 Sedan gjorde vi sallad till middagen




Innebandy

I år har Saga spelat trettondagskuppen, det är innebandy, för alla som är lika lite insatta som mig. Hon är 96a men de spelade i 95ornas serie och igår var det semifinal, jag var enormt nervös efter första halvleken då det stod 1-1. Jag tycker annars aldrig att sport är intressant men det här var grymt plågsamt. Hur som helst förlorade de, men de spelade sjukt bra! Värt att nämna är också att deras lag inte har förlorat en hemmamatch sedan 2004, som det ryktas, det är inte illa om man är 11 år.


Johanna och dumlepapper

Det här är Johanna och flygande dumlepapper

image54

En dag i staden

Idag åkte jag in till stan tidigt, runt 11 tiden.  Jag började med att gå till sjukhuset för att kolla vilken tid jag har hyposens för att för en gångs skull kunna komma dit på rätt tid. Det var lite krångligare än jag trodde men efter att ha pratat med några olika personer kände jag mig väldigt nöjd då jag hade fått min rätta tid! Efter det gick jag direkt till stan, där köpte jag en almanacka. Nu kan jag skriva upp alla tider som jag inte får glömma, hur bra som helst!

Almanackan köpte jag på akademibokhandeln, jag gillar image53
akademibokhandeln, jag går alltid dit när jag är på stan oftast flera gånger, fast jag egentligen inte har något ärende och inte gillar jag att läsa heller, det är ett mysterium. Däremot tror jag inte att akademibokhandeln gillar mig, i alla fall inte personalen. Ingen där har gjort mig någonting men jag känner bara jättemycket att de inte gillar mig och därför är det också konstigt att jag gillar att vara där så mycket.


När man går på stan ensam ser man mycket mer intressanta människor jämfört med då man går med någon. Idag till exempel såg jag en man som såg ut som att han var en tysk mitt i andra världskriget, med hatt, rock, en tidning i handen och en väldigt allvarlig blick, han såg till och med nästan, bara nästan svartvit ut.

Jag funderar på att någon gång den här veckan gå på bio, själv. Bara för att jag aldrig har gjort det och för att jag gillar känslan av att vara självständig lite nu och då. Tänkte se beemovie, det är mycket möjligt att jag inte kommer att gilla den, men å andra sidan gillar jag nästan aldrig filmer, men det är trevligt att gå på bio.

Det är värt att nämna att jag åt palt till middag idag för det är så fruktansvärt gott. Äran är helt och hållet mamma och mormors. Efter jag hade ätit hade jag tänkt gå och skaffa ett gymkort men jag gick med linn till sara och johanna och fikade och spelade spel istället, mycket roligare!


Dolly Parton


Jag gillar Dolly Parton, hon verkar smart och snäll, en bra människa.

image52

RSS 2.0