Nu är det snart nyår

och jag och saga har inte så mycket för oss


Telefonkiosk

Idag ringde jag från en telefonkiosk, det har jag velat göra länge, som ett avbrott från denna mobiltelefonens värld men jag har aldrig riktigt haft en anledning eller pengar för att göra det. Men pengar och anledning hade jag idag och spännande var det. Det tog ett tag att klura ut hur man gjorde men tillslut svarade johanna i andra änden och jag hade lyckats!

Give Peace a Chance

Idag sa Johanna att det ser naket ut med polotröja, det förstod jag inte riktigt.

Jimmy Bölja sa att man ska sikta på att vara bra, bra sagt.



Fortfarande fredagkväll

Jag blir helt lycklig! Man kan hitta så mycket kul i en samling lp-skivor!  T ex 20 olika skivor med olika dansband som verkar bestå av samma personer. Någon i mitt hus, jag nämner inga namn, verkar ha lyssnat en hel del på dansband. Men ändå, om man hade levt på 70-talet så hade man kunnat gått med i schytts fanclub och köpt en grymt snygg t-shirt med ett hjärta med texten "aj,aj,aj, det bultar och det bankar" för 16:50:- ! Det är inte heller fel att kunna lyssna på boggie woogie rock´ n roll med hotel california översatt till svenska med en extra intryckt stavelse eller två.

Fredag kväll

Jag vet inte vad som har hänt med mig, jag brukade älska min blogg. Nu har jag nästan gett upp den. Men idag måste jag skriva nåt. Det är fredagkväll och jag sitter hemma av ren utmattning av den här veckan. Jag tror skolan försöker ta död på mig på riktigt, men ikväll ska jag vara ledig!

Ikväll har jag alltså varit hemma och lyssnat på frank zappa och ulf lundell på lp och gjort armband. Två stycken, jag är ett stort fan av armband och jag gillar att det är så enkelt att göra dem själv, av lite pärlor eller trådar. De blir dock inte lika snygga när jag gör dem som de saga gör men man måste ju försöka i alla fall. Mycket mer än så har jag inte att säga om dagen, tyvärr. Men jag kan meddela alla som vill veta att timo raisänen ska spela på umeå open nästa år, det stod i tidningen, de är väldigt tidiga på planera! Det var nog allt..nu ska jag kolla om julgranen börjar bli klar. hejhej!


Intressant besök

Idag var jag och Eszter och Annelie och hälsade på Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga kanske mer kända som mormonerna. Det var spännande, det första vi såg när vi kom dit var en stor kyrka och när vi kom närmare kunde vi se två unga män stå i kostymer genom dörrarna. Vi gick in och hälsade på dem, de var till min lättnad trevliga, en från Finland och en amerikan. Vi fick gå runt och kolla i kyrkan, i olika salar, kontor och doprum sedan fick vi ställa våra frågor. Efter vi hade ställt frågorna fick Eszter för sig att visa dem listan på fördomar om dem som jag och Nadia hade skrivit, det var frukansvärt, så här såg listan ut:

Fördomar


Månggifte

överheliga

tvättar kläderna på ett konstigt sätt

förtryckta kvinnor

incest

amish

håller sig undan

hätta

djur

kvinnor städar

slåss

skumma människor

Den listan var lite överdriven, men det vet kanske inte dom. Hur som helst fick vi en mormons bok innan vi gick och vi ska dit på söndag på gudstjänst. Känns dock lite pinsamt att komma tillbaka till dem efter den där listan.

Efter det gick vi till Annelie för att äta knäck som hon hade gjort, de var goda! När jag skulle gå tillbaka till stan från Carlshem märkte jag att det regnade, då kom jag till min glädje på att jag hade mitt fina paraply som jag hade bärt runt på hela dagen, den gläden varade inte länge, jag hade glömt paraplyet i kyrkan.


Tack Sofia!

Nu har Sofia lärt mig hur man sätter in youtubegrejer på bloggen! tur för er för nu kan jag lägga massa bra musik här!

Det här är typ det 70taligaste som finns, man blir lycklig!


Uggla

Idag var det en spännande dag! liten överdrift men det har hänt några saker i alla fall. Jag vill börja med att  berätta att på TVÅ lektioner satt jag längre än jag behövde för att jobba med skolarbete! Efter jag hade varit så duktig på skolan skulle jag bara gå en snabbis på stan innan jag gick till sjukhuset. När jag kom till vasaplan kom det en civilpolisbil med blåljus på taket som körde så fort att den nästan körde över folken på övergångstället. När jag hade passerat det övergångsstället såg jag en skum kille som gick precis före mig, han hade en skum kompis, när jag kollade närmare på hans kompis såg jag att det var ingen mindre än magnus uggla! i egen hög person. Jag fortsatte gå och efter ett tag kom jag till mvg och där satt uggla igen, inne på mcdonalds, jag tror han åt en glass, ville inte stirra så mycket. Jag tycker nämnligen lite synd om honom för när han gick igenom kungspassagen vände sig alla om efter honom och viskade, stackars lilla man.

När jag hade börjat gå till sjukhuset såg jag en bekant bil köra ut från en infart, då var det min farbror, han hade just slutat jobbet så jag fick åka med honom till sjukhuset och slapp därmed att gå, tack till honom!

Just nu håller jag lite parallellt med allt annat på att översätta en tyska text, jag har inte kommit så långt men den är jätte konstig och såhär låter början:

Jag är en blandning som är ganska läcker, som albert einstein och arnold schwarzenegger. Hitills bra men förloraren.......... Jag har Schwarzeneggers hjärna och en figur som einstein. Jag älskar sedan länge den vackra Hilda men hennes hjärta ropar efter en bodybuilder. För hennes skull köper jag mig en expander men den pressar ihop mig istället för att jag pressar isär den. Då hjälper ingen spenat och inte heller någon polenta. Därför skyndar jag till närmaste fitnesscenter men framför ingången stod en kör med idrottsmän och fem mördarbödlar och sjöng:  (sen kommer refrängen)


December

Idag var första december och det innebär mycket. Julkalendern t ex, den var hyfsad (Jag frågade nyss sara om julkalender var ett ord då sa hon "julgran är två ord" det är inte logiskt...) i alla fall jag gillade inte tjejen så mycket, hon verkade bortskämd och dum.

Vi gick på stan jättelänge och sara tappade tandkräm på uppsalas torg. Jag hade order från min mor att köpa skor OCH vinter jacka, och de som känner mig kanske vet att det ine är det enklaste både linn och sara fick genomlida det, det var lite synd om dem. Men som tack lagade jag middag till dem, det tyckte de var så gott så de ville till och med ha mer! Dessutom var det mitt eget recept! skitgott är det.

Nu sitter jag hemma hos linn och vi har nån slags liten "pluggstund" men ingen pluggar riktigt, jag sitter mest och kollar på linns bilder och chattar, tyvärr. eller jag vet inte det är roligare iaf. Jag hittade den här bilden, vacker.image43

RSS 2.0