Egentligen är det helt sjukt

Den sjunde juni i år hålls det val till europaparlamentet, jag hörde nyss på tv att det är bara 20 procent av svenskarna som tänker rösta. I Sverige är vi väldigt bra på att gnälla på amerikanerna att de har dåligt valdeltagande, men i presidentvalet förra året var det faktisk 65% som röstade vilket är mycket mer än var det har varit de senaste åren. Är det kanske så att USA blir allt mer aktiva i politiken medan vi svenskar slutar bry oss?

Man kan ju tycka att det är nu svenskarna borde bry sig som mest när det är så mycket som håller på förändras inom politiken, vi har fått en ny regering, vilket man kan tycka vad man vill om, jag gillar dem i alla fall inte. Men det som är allvarligast är att t ex Sverige Demokraterna har obehagligt högt stöd bland svenska folket och som det ser ut nu kommer de in i riksdagen i nästa val.

I och för sig är inte europaparlamentsvalet ett presidentval och inte heller ett riksdagsval men man vet aldrig hur viktigt det här valet kommer visa sig vara i framtiden. Vare sig vi vill det eller ej finns det en chans att EU blir allt viktigare och mäktigare och ifall det är så måste det ju vara bättre att rösta och känna att man i alla fall ha kunnat vara med och påverka när man i framtiden ska klaga på vad EU har bestämt över Sverige och övriga EU-länder.


.


RSS 2.0