frukt

Idag efter skolan sov jag siesta sen gick jag gick till fruktaffären för att inhandla lite frukt för morgondagens prov. Där köpte jag mandariner, kiwi, bananer, äpplen och en purjolök. Jag bestämde mig för att jag inte ska göra som vanligt och äta upp all frukt på en gång eftersom dom typ alltid har stängt i affären närmast mig så man kan inte köpa frukt så ofta om man inte är superhurtig och går till en annan. Planen när jag gick hem var att jag skulle äta max två mandariner och en kiwi. Nu sitter jag här, fem mandariner, två kiwiar och en banan senare och försöker låta bli att äta en till medan jag lyssnar på min ständigt trumpetspelande granne, jag måste förresten säga att han har blivit mycket bättre sen första veckan jag var här, övning ger färdighet.

I övrigt har dom börjat skriva felices fiestas på matkassarna nu och på söndag är det första advent! helt galet. Då ska i alla fall Ellinor komma hit och ska vi fika svenskt adventsfika. Nästa söndag kör skolan en buss till Barcelona för att det är en fotbollsmatch mellan dom och Valencia och man kan följa med för 60 euro, jag är nästan sugen men samtidigt lite rädd att jag kommer gå halvt i konkurs på kuppen. Jag ska försöka ta ett smart beslut inom den snaraste framtiden.

måndag

Idag var det måndag igen som så många gånger förr. Även den här måndagen gick jag till skolan. Efter skolan var jag lat och gick hem och gjorde lunch, spagetti (jag vet att det ska vara ett h därnånstans men inte vars så jag skippar det) och sojakorv med ketchup, det var det godaste jag har ätit på länge! just för att det var vanlig mat tror jag. Sen pratade jag med Saga på msn och försökte samtidigt reda ut varför inte mitt bankkort fungerade. Saga sa till mig att "den där winehouse" hade blivit skjuten i huvet, jag blev en aning oroad men det visade sig bara vara en docka av henne som såg ut som att den hade blivit skjuten.

Efter detta lugnande besked såg jag i vanlig ordning på lalola klockan fyra och därefter tog jag med mig kartan och började gå mot nuevo centro. Det tog låång tid innan jag var där eftersom jag inte är så haj på att läsa kartor och innan jag var framme hade det börjat regna också. Det var trots det värt att gå dit för jag hamnade på värsta julmarknaden med julmusik och julstämning. Sen hittade jag ett par hörlurar som var största anledningen till att jag gick dit eftersom mina har gått sönder och jag bara har ett par grönblåa skitdåliga från barcelonas turistbussar kvar. Det visade sig senare när jag satt och väntade på tunnelbanan, som jag tog tillbaka i ren lathet, att dom var alldelens förstora för mina öron, men annars tror jag att dom ska vara bra!

Nu ska jag göra los deberes para mañana, jag har en halvläskig lärare så jag vill göra ett extra bra intryck.

Idag var det sommar i Valencia

Idag bestämde jag mig för att göra nånting av mitt liv och därför började jag gå mot museet. På vägen märkte jag att det var soligt och alldelens för varmt för min jacka och halsduk. Det kändes som ett slöseri att vara inne en dag som denna så därför gick jag till den stora stora parken som går runt Valencia och det var folk överallt! Jag trodde nästan att jag drömde,folk låg och läste och solade i gräset och dessutom luktade det exakt som på nydala. Helt sjukt. Senare idag for jag på en slags 3d bio med rodriguez som bor i min lägenhet och hans brorsa som var och hälsade på. Dom skulle in till stan sen men jag tog mitt förnuft tillfånga och bestämde mig för att gå hem och plugga, påvägen hem såg  jag att det var 19 grader ute, men jag är säker på att det var ännu varmare på dagen. Det var typ det jag ville rapportera, jag såg värsta snöiga bilden på linns blogg idag, då saknade jag snön jättemycket, men ändå är jag så nöjd med att det fortfarande är så fint här och taxichauffören som vi åkte med till bion sa att det kommer vara i stort sett samma väder här i december som det är nu.

valenciavalencia

OKEJ! En gång för alla ska jag skriva i alla fall ett sista inlägg innan jag far hem så jag kan ha lite bättre samvete! Jag har varit i Valencia i över två månader nu och jag kan bara konstatera att jag stormtrivs här! Men samtidigt tycker jag att det är en perfekt tid att fara hem precis till lucia för då kommer man hem mitt i julstämningen, mycket bättre än att fara i typ oktober eller november! Det finns mycket positiva grejer med den här staden, till exempel är i stort sätt alla trevliga, det finns massa roliga grejer att göra och man lär sig spanska här! Vilket trots allt var målet med den här resan.

Förra helgen var mamma här på visit, vi for till Barcelona, det var inte alls fel, dessutom känns det bra att ha varit dit när jag ändå är så nära liksom. Annars har jag bara varit på småutflykter till städer nära Valencia med en bil som en som en fransman som bodde i min lägenhet förrut hade fått gratis.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer egentligen förutom att jag är sjukt nöjd med tillvaron här men det ska bli superkul att komma hem och träffa alla igen om tre veckor(!)


Jag gillar den här bilden!

RSS 2.0