Hej hej Uppsala!

Idag kör jag slutspurten inför morgondagens tenta, pluggningen går sådär, när jag var ute och sprang hade jag motvind båda vägarna. MEN egentligen gör det ingenting för imorgon direkt efter tentan tar jag ybussen till Uppsala! Ser fram emot valborgsfriande på hög nivå och demonstrationståg på första maj!

Lisa Ekdahl

Jag lyssnade på den här låten med Lisa Ekdahl och Lars Winnerbäck idag och insåg att hon är grymt underskattad. Nu är det i och för sig inte hon som har skrivit den här men hon sjunger fortfarande galet bra.


Bussresor

Eftersom han som skulle föreläsa för oss på förmiddagen hade fastnat bakom ett askmoln någonstans bestämde jag mig för att åka med bussen istället för med mina föräldrar imorse. Jag hade inga resor kvar på mitt busskort så jag tänkte att jag skulle ladda det direkt på morgonen. När jag kom in på bussen var maskinen trasig "vad gör jag då?" frågade jag busschauffören. Till min stora lycka log hon och sa "du går in och sätter dig".

Eftersom jag nu hade tjänat in en hel bussresa tänkte jag att jag kunde lyxa till det efter universitetet och ta bussen hem också, istället för att vänta på övriga familjemedlemmar. Jag gick till busshållplatsen utanför sjukhuset och efter en stund kom bussen med en ny chaufför som jag aldrig hade sett förrut. Han såg lite ut som en påhittad seriefigur men han såg snäll ut också.

Jag gick på och sa "hej! jag skulle vilja fylla på mitt busskort" han mumlade någonting med ungdom "nej!" sa jag "är jag verkligen ungdom?" och tänkte att jag är väl ändå vuxen. Jag berättade att jag är tjugo år och frågade var gränsen för ungdom går. Han såg lite förvirrad ut och funderade en stund och sa sen "nej du är nog barn i så fall". Förvirrad men nöjd över hur billigt det blev betalade jag och gick in i bussen. Väl hemma kollade jag upp det där och det visade sig att jag visst är ungdom som den stackars busschauffören hade sagt från början.

Träningsambitioner

Alltid när våren kommer får jag för mig att jag ska bli vältränad och börjar springa osv. Fram tills idag har det gått bra, fem km i fredags och fem igår. Idag tänkte jag att jag skulle springa fem till och var i alla fall lite peppad imorse. "nu far jag ut och springer slöfockar" ropade jag till Saga och hennes kompis Camilla innan jag stack ut runt kl 11 imorse. Jag kom till busshållplatsen ca 100 meter hemifrån när jag kände hur trötta mina ben var och att det helt enkelt inte var värt det, då vände jag. Dagens springtur blev med andra ord ungefär 200 meter.

Jag undrar egentligen varför det är så svårt att inte få för sig att man är någonslags övermänniska så fort man har börjat träna. Om jag nu känner mig själv så kommer den största utmaningen de närmaste dagarna bli att inte ge upp totalt. Annars är det mitt vanliga mönster, träna som en tok i en vecka (eller mindre) och sen bara ge upp tills jag får ett nytt ryck då allt börjar om igen.

En annan grej som jag har tänkt på är hur kläderna kan påverka hur man känner sig. Igår innan middagen hade jag ett par svarta byxor och en helsvart tröja, jag kände mig deppad så jag gick och tog på mig en röd tröja och ett armband, sen var jag på typ tio gånger bättre humör.

När jag var ute och sprang igår kände jag mig också väldigt svart men såg då att mitt nästan totalt bortnötta nagellack matchade mina skor och blev på en gång mycket gladare.


Pappas pannkaksmiddag



Idag var pappa hemma först och han lagade därför också middagen, pannkakor. De här bilderna kanske kräver en förklaring.

Jag åt en pannkaka till middag och pappa skulle ge mig en till men jag sa "nej jag vill inte ha en till pannkaka" men mamma insisterade att jag skulle ha en så jag sa "okej jag tar den sista lilla" som jag hade hört att pappa skulle göra, då insåg jag inte att han var helt seriös när han sa att han skulle göra en liten sista pannkaka. Jag tog en bild för att demonstrera min pannkaka och vad Saga fick också.

Eftersom mamma såg ut som en länsstyrelsearbetare dagen till ära i sin nya kavaj tyckte vi att hon också skulle vara med på ett kort "nu när vi har kostat på ny kavaj och permantent får du ställa upp" tyckte pappa, hon vägrade men jag lyckades ändå hyfsat med bilden.

Jag vet inte riktigt hur det sista hände men av någon anledning kastade pappa sylt i ansiktet på Saga, Saga ger igen och pappa springer och låser in sig på toan för att inte Saga ska slänga mer sylt på honom, men enligt henne har han kastat mer sylt på henne. Han kommer ut och blir åter attackerad.

Det var i stora drag fredagsmiddagen på Sågforvägen 1.

Bruna bönor

Asså jag har försökt släppa det men det är inte möjligt. Är det bara jag som tycker att det är totalt ofattbart dumt och obegripligt att dom har sirap i bruna bönor? Det smakar ju bajs.

En måndag

Hej hej hej!

Jag har inte slutat blogga, hade bara ett högst tillfälligt uppehåll. Egentligen vet jag inte vad uppehållet berodde på för jag tänker alltid att jag ska skriva allt på bloggen men jag antar att jag är en aning för lite företagsam.

Idag har i alla fall varit en bra dag. Den började riktigt dåligt, jag var arg när jag vaknade tidigt imorse för jag hade medvetet lagt mig typ kl nio igår men somnade ändå inte och när jag väl hade somnat vaknade jag ändå flera gånger. Nog med gnäll, hur som helst for jag till universitetet för att ha översättning och sedan seminarium då vi analyserade dikter. Jag förstår inte riktigt grejen med dikter, jag skulle vilja gilla dem men det går liksom inte.

Efter jag hade varit på universitetet blev dagen bara bättre, precis som min käraste mor sa till mig imorse, börjar dagen riktigt dåligt kan det bara bli bättre. Jag ringde och bokade om min klippningstid så jag kan åka till Uppsala dagen innan valborg, sen ringde jag Linn och medan jag pratade med henne såg jag min kusin, Per,  som jag inte har sett på hur länge som helst komma i sin bil. Jag och Linn la på och jag bjöd min kusin på fika, bullar och goda chokladbollar som Saga bakade igår. Jag kom på att jag behövde köpa en bok till min engelskakurs och åkte med Per in till stan.

När jag var på stan träffade jag Sofia, hon följde med mig och köpte min bok (som till min stora lycka var mycket kortare än vad jag hade trott) sen satte vi oss på apberget och drack kaffe från Frasses, det var soligt och kändes som vår.

Hem åkte jag med min familj (utom Linn såklart), medan jag väntade på pappa utan för Umeå Energi såg jag några som åkte skateboard, en kille hade tagit av sig tröjan, det tyckte jag var lite väl optimistiskt men bra också att folk inte ger upp hoppet på att sommaren ska komma i år också.

Jag skulle kunna fortsätta att skriva om dagisbarn på bussen som gjorde mig arg med sina rosa och blå kläder och dom bruna bönorna med sirap som jag tänkte äta till middag men jag är rädd att det här börjar bli lite tjatigt och att folk lessnar på att läsa. Jag måste bara lägga hit en kalaskul video från youtube som Linn skickade till mig idag.

Beroende

Det här är en sjukdom, jag måste hämta Sofia som ska vara här ikväll nu men kan liksom inte sticka utan att lämna nånting efter mig på bloggen. Har man väl börjat är det kört. Hur som helst, hörde den här låten idag och kom på att den videon är ganska kul, mycket känt folk åtminstone.

Wish you were here


galet bra låt

Stackars lillasyster

Efter middagen skulle det handlas på ica. Jag tänkte att det är inte lönt att jag följer med men Saga insisterade och efter mycket om och men följde jag med. När vi väl var där började Saga oroa sig för mitt hår, det höll på ramla ut, "Lovisa, det är faktiskt pinsamt" sa hon och blev mer och mer orolig över hur jag såg ut, tillslut försökte hon med våld att ordna det. Jag vet att det inte såg så bra ut och jag hade fixat det om det inte hade varit så mycket roligare att terra min nervösa syster.

Dagens middagskonversation

Idag åt vi pannkaka till middag. Vi diskuterade vad vi heter och mamma berättade varför jag heter vad jag heter och Saga vill veta varför hon heter Saga, jag säger till henne att hon egentligen skulle heta Lisen och mamma fyller i att det var för att jag och Linn skulle kalla henne Lisen fisen som hon fick heta Saga istället. Då får Saga en uppenbarelse "Men! Det är därför jag fiser så mycket" säger hon förvånat.

Snus

Jag måste lägga ut den här, Linn skickade den till mig och allt är så knäppt och dom är så roliga amerikanerna ibland. Det är en amerikansk kille som snusar och röker samtidigt och snusar när han borstar tänderna, det måste ju finnas gränser för hur dum man får vara. Sen kommer Martin Timell fram mitt upp i allt. Hur som helst är det ett bra tidsfördriv om man har 12-13 minuter utan nåt att göra.

Watch CBS News Videos Online

Tillbaka

Nu banne mig ska jag börja blogga igen, känner att uppehållet har varit tillräckligt långt och i Sävar finns det ingenting alls att göra. Egentligen kanske det är lite motsägelsefullt att börja blogga när ingenting händer för då har man förmodligen ingenting att skriva om heller men jag tänker fortfarande göra det för när jag faktiskt har något att skriva om finns det ju ändå ingen tid att skriva.

Jag har varit sjuk i över en vecka nu, det släpper liksom inte, jag har två gånger försökt trotsa min sjukdom och båda gångerna misslyckats. Ena gången var det arbetsintervju då jag inte hade någon röst och andra idag när jag for på föreläsning men fick fara hem efter halva. Även om jag inte kan gå på föreläsningarna och min hjärna inte riktigt hänger med när jag pluggar så tänkte jag idag ta tag i det amerikanska lagsystemet så jag började genom att försöka vara lite amatörkreativ och åstakom den här plankan.


Tvivlar på att den här plankan kommer hjälpa mig mycket men nu finns den där i alla fall så jag kan kolla på Obama och känna mig glad över att republikanerna tillslut blev besegrade efter åtta år med Bush.

RSS 2.0