Vintern

Nu börjar grammatiktentan som jag ska göra i vår närma sig med stormsteg och därav detta inlägg. Jag har gjort allt annat för att undvika att plugga redan, städat och dammtorkat m.m.

Inatt fick jag ett sms av min farbror/arbetsgivare som sa att han var sjuk och att vi inte ska jobba på förmiddagen idag. Efter det lyckades jag inte somna och bestämde mig för att ta en tidig promenad till tågstationen där jag tog en kopp kaffe och drömde om att resa iväg någonstans. (På tal om att resa får vi förresten hem självaste Ellinor Larsson till Sverige från Mexico idag!)

På vägen hem från tågstationen, i kylan jag inte hade väntat mig när jag gick ut på morgonen, fick jag för mig att prova en genväg som jag aldrig gått tidigare mellan Mariehemscentrum och där jag bor. Det är en raksträcka på ca 10 minuter, det kan man inte misslyckas med tänkte jag i hopp om att komma in från kylan lite lite tidigare. Ack så fel jag hade. Jag trodde att jag kunde i alla fall i stora drag vägarna runt där jag bor nu men jag kom ut på en helt okänd plats. Medan jag gick runt och försökte förstå var jag var funderade jag över vintern. Jag kom fram till att jag inte har något alls emot vintern, om det inte hade varit för kylan, mörkret snön och isen. Vad kan man dra för slutsats av det? Jag tror att det måste bli att jag inte tycker om vintern överhuvudtaget och känner helt plötsligt att jag bor på helt fel plats på jorden. Till slut hittar jag i alla fall ut till Mariehemsvägen igen och påminner mig om att det inte är för inte man säger att genvägar ofta är senvägar. Det är nog smartast att prova de nya, potentiellt snabbare vägarna en varm dag då man inte vill hem så fort.

Nu är det här inlägget slut och jag har därmed slut på undanflykter att plugga grammatik, wish me luck.

RSS 2.0