John Lennon

Imorse i bilen påväg till jobbet lyssnade vi på min John Lennonskiva som jag köpte i Mexico, den är med bara akustiska låtar och jag tänkte på att det måste vara en av de bättre skivor som har gjorts. Den mannen hade ganska många bra tankar och skrev massor av bra låtar.

Samtal från köksbordet

Mamma - "Saga hur många vänner har du på facebook?"
Saga - "61, durå?"
Mamma (jättenöjt med ett stort leende på läpparna)  - "67!"

Jag vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta.

Jag är synsk och pratar som Kalla

Idag skulle jag gissa vad statistiken i cementboden på jobbet var, igår hade den varit 126713, idag sa jag att jag trodde att det skulle vara 126905, mycket riktigt, när vi låste upp dörren stod det 126905 på väggen, det var läskigt.

Tidigare på dagen var det en tant som kom upp med en annan tant till återvinningsverkstaden och jag sa något som jag inte kommer ihåg vad det var. Hon sa då "men! du pratar precis som hon kalla! kommer du därifrån?" hon vände sig till sin tantkompis och sa "vad är det hon heter?". "Chalotte Kalla?" undrade jag och förklarade att jag kommer ifrån Sävar. "ja" sa den andra tanten "och du ser ut som henne, åker du bra skidor också?"

Det här förvånade mig lite för att när jag är söderut brukar jag få höra att folk tycker att det är konstigt när jag säger att jag kommer norrifrån för att jag inte pratar norrlänska men när jag är där jag själv kommer ifrån tror folk att jag kommer ännu mer norrifrån och dessutom från inlandet.

ny dator, ny hårfärg, jobb och lite lite festival

Idag såhär efter lönehelg har jag införskaffat en ny dator som till skillnad från min förra har en mellanslagstangent och inte tar tio minuter att starta. Det firar jag med ett blogginlägg. I helgen har jag jobbat men hann med en blixtvisit till trästock för att se Markus Krunegård som var riktigt riktigt bra och typ en låt av First Aid Kit men det var ändå värt att köra fram och tillbaka för att se dom och träffa mina halvslitna men glada vänner som var där och hade överlevt en helg i ett litet ihopfallet tält men som på lördagskväll hade fått nog och åkte med hem.

En dag med Sofia

Idag hälsade jag på Sofia första gången sedan hon har flyttat tillbaka till teg. Vi for på ica och köpte mat och sen ut på bölesholmarna. Dagen slutade med en riktigt snygg vurpa med cykeln då jag cyklade in i Sofia i tron på att vi skulle framåt då hon svängde vänster. Men det ordnade Sofia fort med de resurser hon hade och sedan var jag snyggt igentejpad.



Juli 12, 2010

Nu är Linn åter hemkommen från Grekland där hon har hängt med Sara i en vecka. Efter hennes första jobbdag gick vi till kiosken för att hyra film och jag konstaterade ett ganska kul faktum, att bland guiderna på vårat jobb måste hon vara den som är mest höger politiskt sett. Det är ett roligt faktum med tanke på att hon är socialdemokrat som lutar väldigt mycket åt vänster. Vi kom in på syndikalism och sedan på direkt demokrati och jag tycker egentligen att det skulle vara bra om vi hade det i Sverige för då kanske vi hade sluppit det här med kärnkraften som borgarna nu helst plöstsigt har bestämt och sånt. Linns invändning var att om det var så kanske folk inte hade orkat engagera sig så mycket och att det bara blir de högutbildade som får sin röst hörd medan arbetarklassen har fullt upp med annat, vilket hon kanske har rätt i. Egentigen vore ju direkt demokrati det mest demokratiska och rättvisa men samtidigt blir det ju inte det ifall alla inte deltar och det är jättesynd att det inte går i praktiken.

För att avsluta skulle jag vilja skriva ett citat från vad min far sa idag (som är ganska typiskt honom) när vi satt i bilen och Saga och mamma höll på att fjanta sig som mest. "Nu tror jag alla skulle behöva en alvedon".

vad jag har tänkt på

Jag tänkte att jag ska hålla mig kortfattad och bara skriva sånt som jag har tänkt på senaste tiden.

Robyns musik är underskattad av många, även av mig fram till nyss. Gudrun Schyman är min favoritpolitiker just nu men jag tänker inte rösta på henne i valet. Jag tycker egentligen jättemycket om mitt sommarjobb. Det är kul att köra bil i Gunnismark för där hejjar alla. Billie the vision and the dancers är fortfarande grymma. Igår såg jag en man med en lie för första gången i mitt liv på elljusspåret, idag såg jag honom på samma ställe, fortfarande med en lie. Sol är roligare än moln och värme bättre än kyla. Obama var inte lika bra som jag trodde förrut. Frida Kahlo var beundransvärd.

Du är min idol Gudrun Schyman!

Imorse brände Gudrun Schyman upp 100 000 kronor för att visa vad kvinnor förlorar i lön jämfört med män varje minut.

RSS 2.0