Reinfeldt

Jag tycker att det är ganska konstigt att Reinfeldt har 140 000 kronor i månaden för ett jobb han inte ens borde ha.

.

Det är helt sjukt hur mycket bra grejer det finns att hitta på youtube så jag tänkte att jag mosar in några här.

Vars tog Pipettes vägen?


Nu går charterflyget till Umeå

Följande läste Linn skrattandes för mig i VK imorse.

"Till helgen börjar chartersäsongen - till Umeå. Schweizare och tyskar tar flyget hit för att uppleva Västerbottens sevärdheter. Lagom till midsommar kommer årets första charterbesökare med flyg från Zürich och Hamburg till Umeå. Sedan första flyget från Schweiz 2007 har antalen resenärer fördubblats varje år och förra året kom över 1400 personer. Regionala organisationen Västerbottens turism samarbetar med en researrangör i Schweiz sedan 2006 och nu hoppas turistnäringen även kunna locka fler tyskar. Många resor bokades sent förra året på grund av lågkonjunkturen, men det verkar ändå finnas ett stort intresse för att resa norrut."

Jag skrattade inte riktigt lika mycket som Linn åt det här.

Kris Marshall

Kom bara just att tänka på att Kris Marshall måste vara typ världens roligaste.

En riktigt bra helg med födelsedag

Hej hej hej! Nu har jag blivit dålig på att skriva men nu gör jag det i alla fall. Linn, mamma, Sara, Johanna, Saga och Camilla sitter i soffan och ser på en romantisk komedi. Eftersom jag inte står ut med sådana filmer passar jag på att skriva här.

Helgen har varit kalaskul, i lördags var jag hos Sofia för att självaste kronprincessan skulle gifta sig och de hade ordnat storkalas. Vi åt miljoner goda grejer och satt framför tvn i timmar. Senare på kvällen for jag med Sara och Johanna till Jessi och efter det bar det iväg till Rex, där jag aldrig har varit förrut, vi dansade till det jag i normala fall skulle kalla skitmusik men det var kul!

Igår fyllde jag år och då for vi med mormor till Klabböle och sedan gick jag och Saga till stan, påvägen träffade vi en väldigt annorlunda engelsktalande kille på moppe som sökte efter hjortron. Tyvärr kunde vi inte hjälpa honom men jag hoppas han hittade sina hjortron. Chansen är i och för sig inte så stor för att jag har fått höra att det inte är säsong för det än. På kvällen kom mina vänner och vi åt tårta!


Jag målar naglarna medan mamma och pappa fixar tårtan, en av många fördelar med att fylla år;)

I Klabböle med mormor


Vuxenbordet blev inte så stort i år

Mera Saga

Medan vi satt och väntade på att alla skulle komma hem till middagen skulle jag ta en bild på Saga. I samma sekund som jag tar bilden tappar hon gaffeln, här är vad som blev resultatet.

Smartsaga

Min lillasyster är den smartaste. Linn, jag, pappa och mamma satt i köket och diskuterade vad en växelströmsdynamo är och kunde inte riktigt komma fram till svaret. Då kommer Saga in och säger "Men en dynamometer mäter man newton i och det är ju kraft så det måste ju vara en kraftmätare". Så var det problemet löst.

Mexicoabstinens och nostalgi

Idag har Linn och jag hårdpluggat guidningen för sommaren och jag har försökt skriva ett manus på tyska, vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta när jag tänker på när jag kommer stå där med de tyska turisterna. Senare for jag till stan för att hämta en pärm åt min farbror Staffan. På vägen hem svängde jag förbi kupan, där hittade jag en bok om Mexico och kunde inte låta bli att köpa den. Boken var skriven någon gång på sjuttiotalet och faktana kom från sextiotalet men jag tyckte ändå om den.

På eftermiddagen kom Staffan för att hämta sin pärm med papper och jag följde med till Gunnismark för att hämta en bil, det var inte vilken bil som helst, utan farmor och farfars gamla bil. När jag satt och körde hem från Gunnismark tänkte jag att sist jag satt i den bilen var för jättemånga år sedan då jag var liten och åkte med farmor hem från Gunnismark och nu var det jag som satt och körde, jättekonstigt.

När jag kom hem var det bråttom för då skulle jag in med Sara till stan och träna. När vi kom till stan var Linns kompisar Sara (en annan Sara) och Sofia där. Sara konstaterade att vi nog inte har träffats sen vi som från ingenstans sprang på varandra i Guanajuato i Mexico. Därborta spelade de en låt som Ellinor brukade spela i Mexico och sedan hörde jag en tant som sa till sin kompis att hon just hade varit i USA och Mexico. Då blev jag avundsjuk och saknade jag det ännu mer.

Jag vet att alla tycker att jag pratar alldelens för mycket om det landet men jag tror verkligen inte att det går att förstå hur fantastiskt det är om man inte har varit där. På grund av detta vill jag uppmana alla, snälla, åk dit! Då får ni se själva vad jag menar, det är verkligen, verkligen värt det.

Nu är storasyster hemma!

Det firas med jordgubbar, glass och VM.

Drömmar

Imorse vaknade jag av att jag skrek, det tror jag inte att jag någonsin har gjort förrut. Anledningen till att jag skrek var att jag drömde att någon försökte trycka in en död fisk utan huvud i munnen på mig. Jag drömde tidigare i samma dröm också att världens roligaste skalbagge gick på vårat uterumsfönster, det var någon som var där och sa det till mig och dum som jag i drömmen var trodde jag på det. Nu när jag är vaken kan jag konstatera att det är ganska idiotiskt att tänka att skalbaggar skulle kunna vara så roliga och hur skulle man i så fall kunna veta det?

Saker man glömer att tänka på

Idag skulle jag skriva en handlingslista och jag funderade om vi hade mjölk så jag öppnade kylskåpet och upptäckte att datumet på mjölken som jag drack till frukosten hade gått ut för nästan en och en halv vecka sedan. Det gjorde i och för sig inte så mycket för den smakade bra imorse men jag tror ändå att jag ska köpa ett nytt paket. Datumet på mjölkpaket är en sån där grej som jag aldrig tänker på att tänka på men som man egentligen kanske borde kolla.

En annan grej som är ganska bra men som jag inte har tänkt på att man kan göra är vad Sara och Johannas mamma gör. Hon lånar böcker på biblioteket för statestikens skull och det är ju en sjukt smart grej egentligen för det vore ju enormt tråkigt om vi blev av med biblioteket i Sävar!

För att nämna en tredje grej som jag aldrig skulle komma på att göra läste jag i tidningen om ett ställe (någonstans i inlandet tror jag) där de hade haft picknick mot rasism. Det var ju en fin grej att göra men jag förstår inte riktigt hur det ska hjälpa, kanske genom att visa att de tar ställning, men just med en picknick liksom.

Det är underbart!

Imorse när jag gick ut för att hämta tidningen fann jag det här brevet i brevlådan.



Ojoj tänkte jag.

Jag öppnade brevet och började förvirrat läsa, har kungen tänkt att jag ska komma på bröllopet? När jag kom till slutet av brevet förstod jag att det var mina royalistiska vänner i Strand som tänker fira bröllopet på egen hand. Jag fick mig ett gott skratt, de har lyckats alldelens för bra att få brevet att se seriöst ut.



Jag blev alltså inte inbjuden av kungligheterna på slottet men i ärlighetens namn far jag hellre till Strand och firar princessbröllopet än till kungen i Stockholm. Det är inte varje dag man får en sån fin inbjudan!

Hopplöshet

Nu har klockan passerat midnatt och jag sitter med en hopplös, skitdålig uppsats som inte under några omständigheter vill bli klar. Men för att se livet från den ljusa sidan så har det varit en bra helg! Vi käkade här och sen for vi på Täfteåfestivalen och fick dansa av oss lite, såklart finns det (iaf delvis)dokumenterat.



Sverige Sverige älskade vän

Jag älskar Sverige på sommaren, det är då belöningen kommer för alla som har genomlidit vintern med allt vad den innebär vad det gäller snö, kyla och mörker. Idag var jag och hälsade på i Strand och när jag körde hem tänkte jag på hur fantastiskt det är att det är helt ljust fast det är natt och hur underbart fint allt är.

Sofia och jag tog en promenad och lite bilder.


Ålderskriser

Jag konstaterade att Saga får rösta i nästa Riksdagsval, "neej, säg inte så jag får åldersnoja" sa hon "vad tror du jag får då? jag är 21 om 17 dagar" svarade jag. "gammtant" sa hon, det värmde.

Come On Eileen!

Prova att dansa runt till den här på maxvolym i köket, det kan inte slå fel! Eller vilket rum som helst går nog egentligen bra men volymen är viktig!

Billie The Vision & The Dancers

Johanna skickade den här låten igår och jag älskar den. Efter att ha hört den här lyssnade jag på deras andra låtar och kom till insikt om att alla är bra! Nu lyssnar jag inte på nåt annat, helt underbara är dom.

Electric!

Idag for jag och Saga in till stan för att hon skulle hyposensas, påvägen hem hände något fantastiskt, de började spela Electric på radion! Det finns få saker som gör mig så glad som att höra den låten! Mindre kul var att Saga påstod att jag hade fått mina moves från min far, vilket inte är en så possitiv grej.



Jag måste bara påminna också om att täfteåfestivalen är i helgen!

Dagar som man bara blir less på sig själv

Idag är definitivt en sån dag. Igår också egentligen. Anledningen till att jag blev less på mig igår var att jag hällde nykokat kaffe över alla mina böcker, kläder och mobilen. Böckerna klarade sig hyfsat, de går att läsa i alla fall, kläder kan man tvätta men mobilen pajjade. När jag öppnade den var det fullt med kaffe i den, sen provade jag att använda den och det gick inte, jag försökte torka den med hårtorken men det verkar vara kört. Nu använder jag Sagas gamla mobil och är utan alla nummer.

Idag skulle jag precis börja skriva på min Comparative Analysis när jag fick ett mail från min lärare där det står att jag bland minst trettio andra inte har klarat grammatiktentan. Såhär i efterhand var det sjukt onödigt att jag blev dumsnål och inte köpte grammatikboken.

I ren ilska for jag ut och sprang, halvvägs, efter typ 5 km känner jag att det är alldelens för varmt och jag har mjälltugg. Jag springer vidare typ en kilometer men måste ge upp i vetskapen att det inte går att plåga sig igenom fyra km till. När jag ska sätta mig, som den smidiga person jag är knockar jag mig själv med knät i hakan och biter mig i tungan och där satt jag totalt uppgiven under en gran. Det värsta ändå är den skamfyllda promenaden hem när det är så uppenbart att man är ute för att springa men har gett upp.

Nu har jag gnällt klart. Tack och hej!

Det är så konstigt hur åren bara går

När jag egentligen borde göra annat har jag väldigt lätt att förlora mig i gamla bilder så jag tänkte att jag lägger upp några här sedan har jag lovat mig själv att jag ska ta tag i mitt liv.

2000 fyllde pappa 40


2001 fyllde Linn 14


och 2002 fyllde Saga 6, vad sägs om mitt blonda hår? haha



2003 var vi i Oslo


2004 i London


I Skåne 2005

och Tyskland


Brighton 2006


2007


2008

Kennedy hälsar på från Ghana


Äääntilgen studenten!

Hon som åker till Mexico imorgon, avundsjukan är total!

RSS 2.0