Spanien

Nu har jag varit här i drygt två veckor, känner att det är dags att uppdatera bloggen igen! Det har som varit så fullt upp så det har inte funnits nån tid över.

Hur som helst, nu har jag faktiskt tagit lite bilder med kameran, även om de är få, så jag tänkte att det var på sin plats att jag la ut dom här också! I fredags hade vi sjuttiotals fest med skolan så då for jag med mina roomies dit utklädd till sjuttiotalsperson. Kom hem runt fem på natten efter att ha varit med några andra svenskar som jag träffade på den festen på ett annat ställe vid stranden. Detta ledde till att jag sov bort nästan hela lördagen, förrutom en kort tripp till affären för nödvändigheter.


På söndagen hade jag planerat att plugga hela dagen, när jag satt inne på mitt rum kom en av dom jag bor med och knackade på och frågade om jag ville följa med till en slags religiös festival i en stad bredvid valencia. Hon sa att vi skulle vara hemma vid åtta så jag tänkte att då hinner jag ändå plugga i några timmar.  Jason, som också bor i samma lägenhet som jag hade en hyrbil så han körde, åsså var det en holländsk tjej som jag bor med och hennes kompis eller vad han nu är, salvador, en riktig spanjor.

När vi kom dit tog vi först en kopp kaffe, sen gick vi upp för ett högt berg där det var en stor kyrka, där gick sen också 16 män ner för berget bärandes på San Miguel, följda av typ tio präster och alla människor som var där. Efter det träffade vi brorsan till spanjoren och hans fru, vi gick på ett tivoli med dom sen åt vi. Runt elva-tiden började en konsert med en orkester på säkert 70 pers som var riktigt bra! Den sluade tjugo i ett så vi var hemma vid halv två. Jag hann därmed inte plugga och gick upp tidigt imorse!

Ikväll kanske jag ska fara och se Jesus Christ superstar som tydligen går i Valencia nu. Efter det måste jag spara pengar för att undvika att gå i personlig konkurs!

Hursomhelst här är lite bilder!


Middag hos några från skolan.


Jag och en av dem jag bor med


Allihopa som bor i lägenheten! (fram till igår)


skarpning!

Nu ska det bli skarpning pa mig! Jag ska borja blogga igen. Nu har jag varit i Valencia i en vecka och det kanns som typ en manad, det har hant sa mycket sen jag kom. Jag har gatt i skolan i en vecka och tycker sa klart att jag har lart mig galet mycket! Jag pratar spanska jattemycket pa typ affarer och i bussen och taxin, lite har och dar och jag faktiskt nastan totalt tappat mina hamningar vad det galler det spanska spraket!

Alla manniskor jag har traffat har ar jattesnalla och trevliga, enda nackdelen ar att det kanske ar lite for manga svenskar. Jag for trots allt hit for att inte traffa sa mycket svenskar. Imorse nar jag stod och vantade pa ellinor var det en som fragade mig pa engelska om jag visste om bankomaten fungerade, jag sa "nej, jag har ingen aning, jag har bara varit har i en vecka", jag fragade var hon kom fran och hon sa "i´m from sweden, you?" "i´m from sweden too" svarade jag.

Forutom att ga i skolan har har jag hunnit lara mig stan mer eller mindre och jag alskar den! Jag har ocksa varit pa flamenco som var sjukt bra. Igar nar vi var ute pa stan traffade vi massa amerikaner som var jattetrevliga och vad jag forstàr var alla demokrater ocksa vilket bade gladde och forvanade mig! Dom jag bor med ar jattetrevliga och vi pratar engelska for det mesta men ibland pratar vi spanska for att trana.

Ikvall ska jag och ellinor som kom hit med samma flyg som mig ut nanstans. Mer vet jag inte om jag har att rapportera for tillfallet. Hoppas alla har det bra i kallsverige! Forrutom Ragna som ar i varmautralien! Fast jag hoppas du har det jattebra dar!


RSS 2.0