valborg idag

hejåhå! nu var det länge sen.
Anledningen till att jag måste skriva är att det hände något spännande imorse. Eller så spännande vet jag inte om jag kan kalla det. Hur som helst, imorse gick jag från körskolan och när jag var på stan runt halv nio såg jag självaste Staffan Ling i egen hög person. Det kan hända att det inte låter så speciellt, men tänk på det. Han satt i samma husvagn som Lasse Åberg och Jon Skolmen när de spelade in Snowroller, det är ända lite ärofyllt.

I en undersökning på aftonbladet läste jag i dag att 40%(!) använder brun utan sol. Det är också ganska facinerande, här har jag gått och trott att jag har varit blekare än jättemånga andra när de i självaste verket har varit täckta av brun utan sol. Ganska uppmuntrande måste jag säga.

Om en halvtimme ska jag till Johanna och käka pizza, det blir trevligt! Hoppas alla får en bra valborg! hejhej!

Marit och Dolly

Idag var vi och såg Marit Bergman på Aula Nordica, hon var bra som alltid, fast det tog slut innan jag nästan hann märka att hon hade börjat. Väldigt fint med bara ett piano. Tv var där och utsåg oss än en gång till offer, jag, Johanna och Lotta backade undan men systrarna Ragna och Elsa Wennström tvekade inte att ställa upp på en intervju, strongt av dem måste jag säga. Efter Marit gick vi till rött för att massa människor, mestadels från Lottas klass var där.

När jag var med Linn i Stockholm för ett par veckor sedan såg jag att Dolly Parton skulle spela där den 13e Juni och jag vill dit! hon fascinerar mig. Kan inte låta bli att tycka att hon är bra. Dessutom är det inte alla som kan säga att de har sett Dolly Parton, hon är ändå lite av en legend och hon har inte varit i Europa på turné sedan 70-talet, så vem vet när hon kommer tillbaka nästa gång?

Ett stort fett misslyckande

Idag var den stora dagen, uppkörningsdagen.  Kvart över fem i morse ringde väckarklockan, klockan sju började min körlektion som var dubbel eftersom min körlärare har varit sjuk hela förra veckan. Klockan tio började uppkörningen, säkerhetskontrollen som jag trodde skulle bli det största problemet gick utmärkt, sen gick det bara utför, tänker inte ta hela rutten för då lär den som eventuellt läser det här somna ganska fort.

Hur som helst, i all min depression frågade sofia om jag skulle på balen ändå, "ja" sa jag, till min egen förvåning. När jag kom hem låg sonic i brevlådan, det gjorde mig gladare så den är vad jag har ägnat mig åt hela dagen då mitt långt, långt ifrån färdigställda projektarbetet ska vara inlämnat om en vecka.

För att inte avsluta det här på ett deppigt sätt jag berätta att doktor kosmos kommer till umeå på lördag och att alla borde gå och se dem!

Nej han kommer väl från Afrika

image80I dag pratade jag, mormor och mamma om röda korset och FN, generalsekreterare och sånt. Då sa jag "Kofi Annan kommer väl från Ghana" då sade min överintelligenta moder "Nej, han kommer väl från Afrika?". Jag höll i alla fall på skratta ihjäl mig, tycker lite synd om henne att jag mobbar henne så mycket över det, men det är inte så illa för egentligen är hon smart.

A.J

image79När jag ändå är igång med bloggande kan
jag ju berätta något som jag just kom att tänka
på som jag tyckte var väldigt konstigt. När jag
var liten, typ för 8 år sedan kanske tänkte jag
att ifall jag hade varit kille skulle jag vilja se ut
som A.J i backstreet boys för att jag tyckte han
var så cool. Vet inte varför jag kom ihåg det just
nu men såhär i efterhand tycker jag att det var
ett väldigt intressant och kanske lite obegripligt
resonemang.

Vår!

Idag förklarar jag våren påbörjad! Förutom glassen på stan har jag gjort andra våriga grejer. Saga och jag var ute och försökte spela brännboll, fotboll, hoppa hopprep och cykla och sånt. Dessutom sprang hon och jag en kort stäcka, vet inte längden på den men hon vann stort! det knäckte mig. Detta ledde till att jag efter några stadiga tårtbitar for ut och sprang fem kilometer och tröstade mig med att saga inte skulle palla det. Det är i och för sig bra att hon är snabb, hon är ju trotsallt innebandy spelare. Det är bara att inse att hon kommer bli bättre än mig på mycket framöver.

Bloggkoll

Tänkte att jag kan annonsera att jag har skaffat nåt som heter bloggkoll nu medan jag väntar på att palten ska koka, det är enormt bra. Har man det så kan man se när nån man känner har skrivit någonting på sin blogg, inte fel, då slipper man sitta och kolla hela tiden på allas bloggar.

I övrigt kan jag berätta att jag idag satt på torget med massa uigmänniskor och åt kulglass med blåbär och daimsmak så ni kan vara avundsjuka! dessutom ryktas det att pappa ska köpa tårta idag!

Sist men inte minst måste jag gratulera sofia som tog körkortet idag! Grattis! du är grymt bra!

totalt rubriklöst

Nu är rollspelen över och vardagen tillbaka. De ringde igen från körskolan och sa att min körlärare fortfarande är sjuk vilket oroar mig lite eftersom jag har uppkörningen på måndagen. Hoppas på det bästa. Johanna klarade teoriprovet idag, grattis till dig! Dessutom fick jag telefonsamtal från Ghana, det var trevligt. Vi hyrde en film idag, såg en kvart.

Idag var det grymt bra väder så jag satt i uterummet och trodde att jag blev brun, ser dock inte så mycket till resultat såhär i efterhand. Vi hade turen att få gratis biljetter till Marit Bergman på tisdag, det är jag grymt glad över! Dessutom kan man köpa biljetter till doktor kosmos för 130 spänn, inte fel! Jag och Sofia ska gå i alla fall, tyvärr hade de inte växel på burmans så vi måste återkomma med jämna pengar mañana.image78

15e april

Idag startade FN-rollspelen på skolan och jag är numera Lovisa Luther Queen. I övrigt var det en solig dag så jag bestämde mig för att dra på mig rullskridskorna och åka en sväng med Elvis Costello i öronen. Det gick sådär måste jag säga, lite för grusigt så det blev bara en kort sträcka, kanske lika bra annars var det bara en tidsfråga innan jag låg på marken. Det får bli senare, hursomhelst måste man ju skrapa upp knäna på sommaren men jag skjuter upp det. Jag kände ändå att jag ville vara ute i vädret så jag tog på mig skorna och sprang runt sävar skitfort! Jag vågade inte riktigt sakta ner för jag visste att om jag gjorde det och kände efter skulle jag aldrig orka hem men jag tog mig hem och kände mig grymt bra, sedan gjorde jag några armhävningar och tänkte att jag måste vara en av de mest vältränade i Sverige.

Uppsala återigen

Då var jag här igen, Uppsala, staden där man går med sina barn i koppel och där fåglarna skriker som högst men framför allt staden där solen skiner när det är molnigt i Umeå!

Idag var vi inte i Uppsala, vi for till Stockholm, huvudstaden, det är också en trevlig stad, säger endel, andra inte. Man kan säga vad man vill om stockholm men dom har en hel del roliga grejer, jag älskar t ex kulturens hus, det gör inte linn vill jag lova, men hon fick stå ut med det ännu en gång. Linn hade också hittat en brittisk affär där de hade massa brittiska saker, chips och sånt, det var trevligt man trodde nästan att man var i england fast man inte var det. Sedan spenderade vi en heldel tid på pressbyron och seven eleven för att linn var så hungrig, vid den tiden hade sara som också var med oss redan farit tillbaka till uppsala, hon skulle till en som hette ica.

Jag gjorde förresten en upptäckt idag, som jag förstår också är tidigare upptäckt, nämnligen att det är ganska roligt med blåbär, man kan hitta på värsta historian och lura folk att man har åkt på en riktig käftsmäll, jag har ett jättefint exempel här:
ddddd ganska trovärdigt va?

Men i själva verket var det bara blåbär, hallon och glass!
tttt Ingen skada skedd!

Uppkörningen

Bara för att göra tvärsemot alla andra tänkte jag att jag ska annonsera ut att jag gör uppkörningen den 21/4, äntligen! nu är allt kvar för mig att göra att hoppas på det bästa.

Första April

Första april har nu snart passerat, utan något skämt, varken från mig eller till mig. Eller någon annan runt mig, lite småtråkigt måste jag säga. Påsklovet har också passerat, det var dock mer trevligt och händelserikt än första april.

Min kusin har gift sig, jag har varit i bygdsiljum och på umeå open bland annat. På umeå open lyckades vi både hamna på vimmelbilder och bli intervjuade på västerbottens nytt, eller rättare sagt, sara intervjuades, johanna satt bredvid och jag satt bredvid johanna (inte i bild), det var bra att sara snackade, det lät bra, jag hade bara sagt dumma saker om de hade frågat mig.

image72

Marit Bergman kunde inte komma på umeå open, vilket var synd, fast mest för lotta som hade köpt biljetten nästan enbart för att se henne. Men det var andra som var bra, vapnet gillade jag, har inte hört dom så mycket förut och those dancing days var super duper.


För övrigt har jag en till bortförklaring för att jag aldrig skriver, det är skitskumt. Varje gång jag har tänkt logga in på bloggen är det något fel på den så att det inte går eller så är det fel på internet. Det är inte tänkt att jag ska skriva tror jag. Det kanske är en övre makt som försöker säga till mig att jag ska göra läxorna istället.


RSS 2.0